Peletii folositi trebuie să aibă următoarele caracteristici
- Putere calorifică ≥ 4,9 kWh/Kg = 4.223 Kcal/Kg
- Diametru 6 mm
- Lungimea maximă 30 mm
- Conținut de umiditate maximă 10 %
- Lemn 100%. Lipsă totală de aditivi
- Reziduri cenușă maximă 1,1 %
Atentie ! - Folosirea peletilor de proastă calitate, afectează functiile produsului astfel incat determina pierderea garantiei și raspunderea producatorului.
Peletii de calitate, au urmatoarele caracteristici:
- Să aibă forma de cilindru cu un diametru constant si să aibă o suprafată netedă si lucioasă
- In interoirul pachetului să nu fie mult praf de lemn
- Luând un pumn de peleti si vărsând într-un vas cu apă, peletul de calitate trebuie să se scufunde, iar dacă nu va fi de calitate va sta la suprafata apei
- Trebuie să fie expus pe ambalaj, certificatele de calitate si mai ales reglementarile internationale precum EN 14961-2, la DIN 51731 O-NORM M7135
Exemple de certificari ale peletilor de calitate:RECOMANDARE ALIMENTARE CU PELETI:
Umplera rezervorului de peleti sa nu se faca in mod direct cu sacul ci sa se faca cu ajutorul unui vas, oala, recipient, etc
Respectand aceasta recomandare, evitati ca odata cu peletii, in rezervorul de peleti sa ajunga si praful de lemn de pe fundul sacului.